Maailman nopeimmat autot

Maailman nopeimmat autot

Autoja voi vertailla monella tavalla ja yksi suositummista vertailutavoista on nopeus. Autonvalmistajat ovat kilpailleet keskenään niin huippunopeuksissa kuin myös siinä, kenen auto tekee luokassaan nopeimman ajan Nürburgringin kuuluisalla radalla, jota autotehtaat käyttävät autojen testaamiseen. Oman haasteensa nopeimpien autojen listan tekemiseen antaa se, että osa autoista on kehitetty nimenomaan nopeusennätysten rikkomiseen (raketti- ja suihkumoottoriset), jotkut taas kilpa-autoiksi ja toiset taas ovat normaaleja tuotantoautoja. Tässä listauksessa keskitytään nopeimpien tuotantoautojen autojen listaamiseen. Samalla käydään läpi myös se, miten sarjavalmisteisten autojen nopeus on parantunut yli vuosisadan aikana. Näin syntyy pitkän linjan perspektiivi autojen kehitykseen.

Mercedes tekee ensimmäisen ennätyksen

Varhaisista nopeusennätyksistä voidaan mainita Mercedes 35 HP:n tekemä 85 km/h ennätys vuodelta 1901. Auton suunnittelusta vastasivat Wilhelm Maybach and Paul Daimler. Autoa valmistettiin Stuttgartissa ja siitä alkoi Mercedeksen autojen tuotanto (vuonna 1926 tapahtui uudelleenbrändäys Mercedes-Benziksi). Auto sai nimensä hevosvoimien mukaan ja saksaksi auto on nimeltään Mercedes 35 PS (Pferdestärke). Auton moottorilla oli kokoa 5,918 litraa ja se oli nelisylinterinen. Vaihteita oli neljä eteen ja yksi taakse. Mercedes 35 HP oli selvä edistysaskel aiempiin autoihin ja kyseistä mallia pidetäänkin ensimmäisenä modernina autona. Siinä oli aikaansa nähden tehokas bensiinimoottori sekä teräksestä tehty alusta.

Merkittävän harppauksen autojen nopeusennätykset tekivät toisen maailmansodan jälkeen, kun Jaguar otti haltuunsa maailman nopeimman auton tittelin. Kyseessä oli urheiluauto Jaguar XK120, joka kiisi vuonna 1949 peräti 200,5 km/h eli 124,6 mph. Kyseessä oli ensimmäinen sarjatuotantomallin auto, joka pystyi saavuttamaan yli 200 km/h:n nopeuden. Jaguar XK120 oli esitelty vuonna 1948 ja se oli siis markkinoille tullessaan maailman nopein tuotantoauto: auton nimi XK120 viittasi auton huippunopeuteen maileissa. Kaikkiaan kyseistä autoa valmistettiin 12 078 kappaletta vuosien 1949–1954 aikana. Vuonna 1955 Mercedes-Benz otti maailman nopeimman auton tittelin itselleen, kun Mercedes-Benz 300 SL saavutti 242,5 km/h keskituntinopeuden kahdensuuntaisessa nopeustestissä.

Kilpailu ennätyksistä kiihtyy

Vuonna 1958 Aston Martin teki tuotantoautojen ennätyksen Aston Martin DB4 -mallillaan. Auto saavutti Autocar-lehden testissä 227 km/h nopeuden vuonna. Samainen valmistaja laittoi vielä paremmaksi DB4 GT -mallilla, jolle Autosport-julkaisu mittasi 245 km/h huippunopeuden, mikä teki siitä maailman nopeimman tuotantoauton. Vuonna 1960 autotehdas esitteli DB4 GT Zagaton, joka kellotti huimaavan 247 km/h huippunopeuden: valtikka oli tukevasti Aston Martinin käsissä. Vuonna 1962 Ferrari nappasi nopeimman tuotantoauton tittelin itselleen 250 GTO -mallillaan, joka saavutti 254 km/h huippunopeuden. Kyseinen Ferrari kehitettiin vuoden FIA GT World Championship -sarjaan ja oli rajoitetusti tuotannossa vuosien 1962–1964 välillä.

Ferrari sai kovan haastajan toisesta italialaisesta urheiluautojen valmistajasta: Lamborghini otti haltuunsa maailman nopeimman tuotantoauton tittelin vuonna 1967, jolloin Lamborghini Miura P400 saavutti 275 km/h huippunopeuden. Ferrari Superfast 500 oli aiemmin saavuttanut saman huippunopeuden 1964 ja syrjäyttänyt Studebaker Avantin nopeimman auton paikalta. Ferrari vastasi Lamborghinille seuraavana vuonna, jolloin Ferrari 365 GTB/4 Daytona saavutti 280 km/h huippunopeuden. Ferrari sai pitää ennätystä muutaman vuoden, mutta 1974 Lamborghini Countach LP400 rikkoi sen ennätyksen saavuttamalla 288 km/h nopeuden. Countach on tavallaan modernien superautojen esi-isä, sillä sen muotoilu on pohjana nykyisille vauhtihirmuille. Countach LP500 paranteli ennätystä vuonna 1982 kiitämällä 293 km/h.

Modernit nopeimmat tuotantoautot

On syytä mainita, että 1980- ja 1990-luvulla nopeimman tuotantoauton titteliä pitivät hallussaan mm. Porsche 959 (317 km/h), Ruff CTR (342 km/h), Jaguar XJ220 (349,4 km/h) ja McLaren F1 (370 km/h). Dauer 962 Le Mans -auto, joka perustui Porsche 962 -malliin, saavutti vuonna 1994 yli 400 km/h nopeuden, mutta kyseessä oli Ferrari 250 GTO:n tapaan kisakäyttöön tehty auto, jota meni tuotantoon autourheilun sääntöjen kiertämiseksi vain rajoitettu erä. Mallin päätähtäin oli LeMansin 24 tunnin kisassa, joka autolla voitettiin vuonna 1994. Nykyhetkeen päin siirtyessä nopeudet kasvoivat aina vain kovemmiksi. Yksi nykyisten hyperautojen suuntaa viitoittaneista autoista oli Koenigsegg CCR.

Koenigsegg CCR oli markkinoille tullessaan tehokkain tuotantoauto, mutta vuoden 2005 tammikuussa se teki myös nopeusennätyksen. Auto saavutti Italiassa 387,37 km/h huippunopeuden, lyöden näin McLaren F1:n, joka oli hallinnut tilastoja (Daueria lukuun ottamatta) tähän asti. Samana vuonna kajahti kuitenkin myös VW:n suunnalta: Volkswagen oli käyttänyt paljon aikaa ja rahaa Bugatti Veyronin kehittämiseen. Panostus kannatti, sillä Veyron saavutti hurjan 408,47 km/h huippunopeuden ja siitä tuli nopein, tehokkain ja myös kallein ikinä valmistettu auto. Vuonna 2007 Shelby Supercars (SCC) rikkoi maailmanennätyksen SSC Ultimate Aero TT -autollaan: kahden ennätysyrityksen keskinopeus oli huimaava 412,23 km/h.

Bugatti, Koenigsegg ja Hennessey taistelevat

2010-luvulla nopeimman tuotantoauton tittelistä ovat taistelleet Bugatti, Koenigsegg sekä Henessey. Vuonna 2013 Guinessin ennätyksistä päättävä taho totesi, että maailman nopein tuotantoauto on Bugatti Veyron Super Sport, joka oli uudelleensuunniteltu alkuperäisestä Veyronista huippunopeutta silmällä pitäen. Moottorista revittiin irti ylimääräiset 200 hevosvoimaa ja auto päivitettiin joka suhteessa vastaamaan lisääntynyttä vauhtia. Newatlas.com:in mukaan Bugatti Veyron Super Sportin virallinen nopeusennätys on 431,072 km/h. Bugattia pyrki haastamaan Hennessey Venom GT:llä, joka ajoi NASA:n kiitoradalla 435,31 km/h yhteen suuntaan, mutta ennätys vaatii toisen ajon ja tämä ei NASA:lle käynyt. Vuonna 2017 Koenigsegg Agera RS nappasi itselleen nopeimman tuotantoauton tittelin 446,97 km/h huippunopeudella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top